Helloo Sunshine-3.jpg

WORK

SHOP

Beter leren fotograferen

Nooit meer op de automatische stand

Sluitertijd, diafragma en Iso-waarde zijn straks geen toverwoorden meer

workshop fotografie

workshop

beter leren fotograferen

Binnenkort komen hier de nieuwe data van de workshops!

De workshop wordt gegeven op een zaterdagmiddag. 
Zodra de maatregelen na 19 januari 2021 bekend zijn maak ik zo snel mogelijk de nieuwe workshopdata bekend

75,-

Anneke Bonte fotografie-7.jpg

Wie is Anneke?

Ik ben Anneke en eigenlijk al mijn hele leven gek op foto's maken. Als kind liep ik al met de camera van mijn ouders rond en maakte ik foto's als ik ergens heen ging. De herinnering vastleggen dat vond ik met de camera iets magisch. En toen nog helemaal, want ja ik kom ook nog uit het tijdperk dat er rolletjes in de camera gingen.

Toen ik op de havo zat heb ik zelfs nog een naschoolse cursus in de doka gevolgd. Daar ontdekte ik ook dat ik meer dan alleen een herinnering kon vastleggen met de camera. Nog helemaal op mijn eigen gevoel ging ik veel meer met compositie doen. Van belichting had ik toen nog niet veel kaas gegeten.

Dat kwam pas veel later toen mijn eigen kinderen geboren werden. De digitale fotografie had inmiddels zijn intrede had gedaan en ik kwam in het bezit van een digitale spiegelreflex camera. Ik ging cursusussen volgen en oefende tot ik er bij neer viel. En al vrij snel merkte ik de enorme vrijheid die ik kreeg door mij een aantal basisvaardigheden eigen te maken. Wat ik in mijn hoofd had kon ik zelf uit de camera halen, het was geen toeval meer, ik kreeg zoveel meer controle en daarmee nog meer plezier in fotograferen. Daarna was het hek van de dam, eerst deed ik wat fotografie opdrachten voor familie en vrienden en daarna volgden de betaalden opdrachten snel. Met veel plezier heb ik vanaf 2011 mijn eigen fotografie bedrijf en fotografeer ik families, gezinnen, kinderen, baby' s, feesten, bruiloften en ook zakelijke opdrachten.

Sinds juni dit jaar ben ik de gelukkige eigenaar van een studio op een geweldige locatie, in een oude melkfabriek, een fantastische ruimte om shoots te doen, maar ook om er workshops te kunnen geven. En dat is precies wat ik nu heel graag wil doen! De kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan delen en mensen net zo enthousiast krijgen als het gaat om foto's maken!

Anneke Bonte fotografie-68.jpg

VOOR WIE

IS DE WORKSHOP?

Heb je een mooie spiegelreflex camera en maak je graag foto's, maar wil je van de automatische stand af? Of wil je graag voorbij het kiekjes schieten met je telefoon? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! 

De workshop is voor jou als je enthousiast bent over fotograferen en graag meer uit je camera wilt halen. In de workshop gaan we dieper in op wat nou de sluitertijd is, waar het diafragma voor is en wat de ISO-waarde met dit alles te maken heeft. En hoe deze drie eigenlijk altijd samenwerken. Ook gaan we in op basisprincipes van een goede compositie en hoe je het licht in een foto het beste kunt gebruiken.

We gaan het niet alleen over de technische kant hebben, er zijn foto's die enorm aanspreken, waar je bijna emotioneel van kan worden als je er naar kijkt, zo'n foto raakt een gevoelige snaar. Wat maakt zo'n foto nou een goede foto? En hoe kan jij in de toekomst ook dit soort foto's maken.

Je wordt geen betere fotograaf van alleen maar theorie, dus gaan we ook zelf aan de slag! In de studio is materialen om mee te oefenen. Wil je graag portretten oefenen, dan gaan we voor elkaar model staan, want ook daar valt veel van te leren, hoe zorg je dat een model doet wat jij wil, hoe voelt het om voor de camera te staan en hoe kan jij als fotograaf iemand op zijn gemak laten voelen voor de camera. Je kan ook oefenen met meer "stilleven" of "flatlays", hoe maak ik een leuke setting voor de foto en hoe gebruik ik het bestaande licht goed. Ik zal begeleiden, dus je krijgt gelijk feedback, waarom iets nu gelukt is of waarom het resultaat toch niet zo werd zoals je in je hoofd had.

WAT ZIT ER BIJ DE WORKSHOP IN BEGREPEN?

De workshop wordt op zaterdag gegeven, zie hieronder voor de verschillende data. Vanwege Corona houd ik de groepen klein, er kunnen tot 5 mensen meedoen aan 1 workshop. Op deze manier kunnen we de afstand goed waarborgen. Maar het heeft een ander voordeel, door het kleinere aantal wordt de persoonlijke aandacht voor elkaar groter en daarmee ook het leerproces. Het volgende zit bij de workshop in begrepen:

  • Gezelligheid en leren op een zaterdagmiddag van 13:00 tot en met 16.50

  • Een reader, om thuis de theorie nog eens na te kunnen lezen en met een aantal leuke fotoopdrachten om ook thuis nog verder te kunnen oefenen.

  • In de studio is materiaal om mee te oefenen, er zijn daglichtlampen, een reflectiescherm en de hele ruimte is geschikt om foto's te kunnen maken. Ook kunnen we naar buiten, in de buurt zijn mooie plekjes om foto's te kunnen maken.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik heb geen spiegel reflex, maar wil betere foto's met mijn telefoon maken, is deze workshop dan geschikt?

We gaan in de workshop wel dieper in op de werking van de sluitertijd, het diafragma en Iso-waarde. Al deze functies zijn in een telefoon minder makkelijk zelf in te stellen. Maar door deze theorie te weten, snap je wel beter hoe je ook met je telefoon betere foto's kunt maken. Verder gaan we het ook hebben over composities en daar valt met een telefoon heel veel winst te behalen. Dus het antwoord is ja, je kan ook meedoen als je niet beschikt over een spiegelreflex en met je telefoon graag betere foto's wilt maken.

Moet ik mijn camera meenemen?

Ja! We gaan een groot gedeelte van de middag zelf aan de slag!

Kan jij je me helpen met de instellingen van mijn camera?

Ik wil je zeker helpen om bepaalde functies op te zoeken, maar ik ben geen camera verkoper die alle camera's kent. Weet je zelf niet goed waar je bepaalde functies kunt instellen of kunt vinden in je camera dan adviseer ik om dit thuis eerst zover mogelijk op te zoeken. Kom je er niet goed uit, dan is het handig om de handleiding van je camera mee te nemen naar de workshop dan kunnen we er samen naar kijken.

Waar wordt de workshop gegeven?

De workshop is in mijn studio, een fantastische sfeervolle locatie in een oude melkfabriek. De studio staat in Hem, een dorpje tussen Hoorn en Enkhuizen.

Wanneer wordt de workshop gegeven?

Zodra er bekend is wanneer de maatregelen versoepelen ivm de huidige lockdown zal ik hier de nieuwe workshopdata bekend maken.

De workshops zijn op een zaterdagmiddag. We starten om 13:00 uur en om 16:50 ga je geïnspireerd om zelf verder aan de slag te gaan weer naar huis!

Komt er een vervolg op de workshop?

Voor mij is het de eerste keer dat ik deze workshops ga geven, wanneer deze geweest zijn ga ik kijken wat een logisch vervolg is.

Ik weet al aardig hoe het werkt met de instellingen in mijn camera, is deze workshop dan geschikt voor mij?

Deze workshop gaat heel erg in op de beginselen van de fotografie en is bedoelt voor mensen die graag fotograferen en van de automatische stand af willen. Lukt dit jou al, dan is misschien een meer gevorderde cursus iets voor jou. Wie weet komt die hier in de toekomst nog!

Helloo Sunshine-2-4.jpg